Behandelen van Jicht

Bij het behandelen van jicht schrijft de dokter vaak medicijnen voor. Jicht patiënten krijgen medicijnen voorgeschreven als Colchicine, Diclofinac en Alpurinol. Deze dienen dan de rest van het leven te worden geslikt. Ook wordt er bij een jichtaanval soms gekozen voor Prednison. Dit zijn producten die helpen maar het blijven medicijnen met (soms) bijwerkingen.

Het gebruik van medicijnen is niet altijd noodzakelijk. Er zijn ook natuurlijke producten ter ondersteuning van het lichaam bij de afbraak van urinezuurkristallen.

Vitamine C en Jicht

Het is bewezen met studies dat een hoge inname van vitamine C beschermt tegen de ontwikkeling van jicht. Een onderzoek van Canadese wetenschappers onder bijna 50.000 mannen heeft geleid tot mooie resultaten. Uit het onderzoek is gebleken dat een hogere vitamine C-inname leidt tot een daling van de bloedspiegel voor urinezuur.

Resultaten onderzoek:

  • Inname van 500 tot 1000 mg vitamine C leidde tot een 17% verlaagde kans op jicht
  • Inname van 1000 tot 1500 mg vitamine C leidde tot een 34% verlaagde kans op jicht
  • Inname van 1500 mg per dag vitamine C of meer leidde tot een 45% verlaagde kans op jicht

Fruit en groente bevatten veel vitamine C maar niet voldoende om te komen tot een hoge inname. Daarom wordt er aangeraden om supplementen in te nemen.

Kersen en Jicht

Uw voeding aanpassen om een jichtaanval tegen te gaan is uiteraard aan te raden. Veel verse groenten, fruit , aardappelen en groentesappen zijn basische voedingsmiddelen en bevatten ook vitamine C. Dit is één van de belangrijkste vitaminen voor gezond bindweefsel. Tevens kan vitamine C purines en urinezuren onschadelijk maken.

Een belangrijke fruit is de kers. Studies hebben bewezen dat de kers jichtaanvallen kunnen voorkomen.

Er zijn veel aanwijzingen dat kersen, rode bessen en (weinig) druiven, pruimen zeer effectief zijn om het urinezuur snel te verlagen. 250-500 gram kersen per dag kan jichtaanvallen voorkomen. Het eten van kersen heeft het effect dat je urinezuur niveau in je lichaam verminderd wordt. Ook kunt u kersensap drinken maar voor een hoge inname kunt u ook een supplement innemen.

Commentaren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_imgspot_img

OVERIGE ARTIKELEN

Cherry Vitamine

OVERIGE ARTIKELEN

Urinezuur verlagen

Kersen en Jicht

Behandelen van Jicht

Oorzaken van Jicht