Wat is jicht?

Jicht is een vorm van reuma die wordt veroorzaakt als een persoon een te hoge urinezuurspiegel in het lichaam heeft. Urinezuur is een normaal afvalproduct van de stofwisseling maar bij een (te) hoge concentratie urinezuur vormen er zich urinezuurkristallen in de gewrichten.

Dit veroorzaakt een zeer pijnlijke ontsteking in de gewrichten. De eerste jichtaanvallen ontstaan meestal in het gewricht van de grote teen of in de enkel. De grote teen is dan rood, warm, gezwollen en zeer pijnlijk. Lopen gaat moeilijk en soms is zelfs een laken op de teen al te pijnlijk.

De stofwisseling in je lichaam niet goed en daardoor heb je teveel urinezuur in je lichaam. Je lichaam wil de kristallen opruimen. Daardoor kunnen er uraatkristallen ontstaan die neerslaan in of rond je gewrichten.

De dokter zal medicijnen voorschrijven zoals Colchicine, Diclofinac en/of Alpurinol. Het nadeel is dat u deze producten vaak de rest van uw leven moet slikken en dus ook te kampen krijgt met eventuele bijwerkingen. Er zijn ook natuurlijke producten die u helpen om een jichtaanval te voorkomen.

Commentaren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_imgspot_img

OVERIGE ARTIKELEN

Cherry Vitamine

OVERIGE ARTIKELEN

Urinezuur verlagen

Kersen en Jicht

Behandelen van Jicht

Oorzaken van Jicht